Віра Олександрович

Тернопіль: зробили перший крок до наведення порядку зі скандальними МАФами (фото, відео)

Рішення «Про договори земельних сервітутів щодо розміщення тимчасових споруд» прийняли на сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 19 грудня.

Цей крок депутат Андрій Шкула оцінив як маленьку, але системну перемогу («Терен» передбачав такий поворот – читайте ТУТ). Адже скандали із МАФами вже стати серйозною проблемою для міста (читайте – ТУТ і ТУТ). Навести лад із їхнім розміщенням просили й громадські активісти, і частина міських депутатів.

Шкула
Шкула

Згодом Андрій Шкула написав на своїй сторінці у «Фейсбуці»: «Щойно колеги-депутати підтримали проект рішення, де співавтори - голови фракцій, міський голова, я (хоч уже і не голова земельної комісії) щодо розробки схеми розміщення тимчасових споруд (у тому числі - МАФів). У тому ж рішенні - повна заборона надавати сервітути для розміщення тимчасових споруд до затвердження схеми».

Депутати6
Депутати6

Окрім того депутат наголосив, що у рішенні є пункт, що забороняє продовжувати договори сервітутів під існуючими об'єктами, розміщеними на газонах, тротуарах, в охоронних зонах мереж, на зупинках громадського транспорту і ближче 50 метрів до навчальних закладів.

- Так, буде спротив, суди, пікети, невдоволення, спроби «рішань», але місто треба почистити і впорядкувати, - додає він. – Сподіваюся, ми знайдемо сили виконати прийняте!

Засідання3
Засідання3

Нагадаємо, засідання сесії розпочалося о 9.10 (про це читайте ТУТ – прим.). У залі тоді зареєструвалися 30 політиків. В орієнтовному порядку денному - 125 пунктів. Традиційно «з голосу» додали не менше 30 питань. Наразі на засіданні оголосили перерву, але незабаром депутати продовжать роботу...

Фото і відео автора, а також Сергія Сінкевича

Вибір читачів за тиждень

Відео