Тернопільські військові до Дня Святого Миколая отримали подарунки

48370981_2110256195702804_8334740979735068672_n

Артилеристи 44-ї окремої бригади у подарунок від дітей та учнів отримали  вишиті сорочки. Ініціювали таку акцію представники Мельнице - Подільської селищної ради разом із закладами дошкільної та загальної середньої освіти. Про це повідомив прес-офіцер 44-ї ТОАБ лейтенант Юрій Кульпа.

Щоб передати вишиванки бійцям на Схід, організатори запросили військовослужбовців артилерійської бригади в гості на Борщівщину. Учні та вчителі, батьки та волонтери підготували цілу програму: читали вірші, співали пісні, виконували художню композицію із переплетеними вишитими рушниками. Таким чином у краю вишиванки символізували повагу до своїх захисників, висловлювали вдячність за можливість вчитись в мирі без війни. Також діти передали малюнки, які символізують домівку та родину, мир та щасливу державу.

- Коли вишивала сорочку то думала про воїнів, які знаходяться в зоні проведення бойових дій, каже учениця 11 класу Мельнице – Подільської загальноосвітньої школи Ліля Кирилів, на святі вона ведуча програми. Кожен хрестик, кожен бісер – це втілення нашої поваги до них. Ми знаємо скільки зусиль вони докладають, щоб захищати нашу країну, роблять щоб ми не чули вибухів біля нашої школи і будинку.

Свято з подарунками, яке тривало близько двох годин поєдналося з культурою, традиціями українського народу, переплелося з ниткою, яку не можна обірвати поки вишивається сорочка в спадок для наступних поколінь. Під час заходу більшість із присутніх висловили впевненість, що українська вишиванка буде жити і в Донецьку, і в Луганську. Вона, як символ оберегу, як генетичний код, як перемога світла над темрявою, неодмінно принесе злагоду для всього українського народу. Військовики, які сьогодні несуть службу в зоні проведення операції об’єднаних сил (ООС) дякували за такі подарунки, їм було приємно чути привітання з рідної землі, бачити прекрасні дитячі малюнки. А разом з тим вони запевнили: ми – спадкоємці своїх батьків, нащадки своїх дідів, мусимо вистояти, щоб жити заради майбутнього, творити заради минулого, адже ми українці, є господарями на своїй Богом дані землі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео