Які проблеми для тернополян є найважливішими? (опитування)

Соціологічна група «Рейтинг» у тернопільському прес-клубі презентувала результати опитування мешканців Тернопільської області в рамках проекту «Портрети регіонів».

Дослідження, у якому взяли участь 1600 респондентів, проводили з 16 листопада по 2 грудня 2018 року. Опитування проходило за методом особистого інтерв’ю.

Як оцінюють тернополяни теперішню політичну ситуацію?

В країні лише 9% тернополян оцінюють ситуацію як спокійну, тоді як в рідній області 45%, а у своєму місті/селі – 62%. Про те, що зараз напружена ситуація в країні, вважає 61% опитаних, а критичною – 22%.

1
1

Чи у правильному напрямку, на думку мешканців, йдуть справи?

Тернополяни оцінили правильність напрямку руху країни гірше (18%), ніж області (31%) чи свого міста/села (38%).

2
2

Як зміниться політична ситуація у наступні 12 місяців?

Загалом, загальні очікування мешканців області швидше позитивно-нейтральні. Кожен десятий вважає, що стан справ наступного року погіршиться. Більша частина опитаних вважає, що нічого не зміниться, а майже чверть взагалі мають оптимістичні сподівання щодо майбутнього.

3
3

Які проблеми для тернополян є зараз важливими?

Найбільш важливою для мешканців є проблема військового конфлікту на Сході України (78%) та хабарництво й корупція у владі (49%). Також опитаних хвилює підвищення тарифів на комунальні послуги (61%), низький рівень зарплат та пенсій (57%), підвищення цін та інфляція (55%).

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«195936,195937,195938»]

Фото авторки та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео