Орест Сарматський

Фермер відкопав на полі фрагмент давньої статуї (Агро-новини)

2001 (Copy)

Фермер у Греції під час обробки свого поля знайшов фрагмент давньої статуї. Незабаром на його земельній ділянці виявили ще три фрагменти статуй і декілька могил. Про це повідомляє Apnews.com.

Після того, як фермер неподалік від центрального грецького міста Аталанті знайшов стародавнього куроса — статую молодого юнака, археологи почали розкопки. Міністерство культури Греції прозвітувало, що в цілому було знайдено чотири великих фрагменти вапнякових статуй молодої людини в натуральну величину, а також трикутну основу під статую. Фрагменти включали торси, а найбільший був із головою.

Також археологи знайшли сім могил з деякими невстановленими знахідками. Припускають, що вони були частиною більшого кладовища.

Площі під теплицями скоротилися майже удвічі

2002 (Copy)
2002 (Copy)

За чотири роки площі під стаціонарними теплицями скоротилися майже удвічі. Про це повідомила комерційний директор ТД «Калинівка-Преміум» Людмила Налбат, передає «АПК-Інформ: овочі і фрукти». За даними, що навела експерт, ще у 2014 р. під скляними теплицями в Україні знаходилось 400 га, але вже до 2018 р. ці показники скоротилися до 280 га. Для порівняння, у сусідній Польщі площа під стаціонарними теплицями перевищують 1 тис. га, а в Нідерландах взагалі сягають 6 тис. га.

Через це в Україні скорочується і вирощування тепличних овочів.

«Наразі тепличний сегмент розвивають тільки роздрібні мережі, які прагнуть перейти на торгівлю власною продукцією. В той же час, більшість комерційних тепличних комбінатів використовують застарілі технології виробництва, адже на модернізацію в них просто немає коштів. Таким чином, їм досить важко конкурувати з імпортною продукцією», - наголошує Людмила Налбат.

За її словами, за 10 місяців сезону-2017/18 обсяги імпорту томатів Україну зросли одразу на 168%, тоді як експорт цієї продукції впав.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео