У Настасові відсвяткували 20-річний хліборобський ювілей Івана Чайківського (відео)

48402794_649091645487422_2491928965598412800_n

 «Сьогодні ми відзначаємо історичну подію: 20 років заснування господарства у цьому прекрасному селі. І хочемо щиро привітати того, який 26 річний, молоденький, красивий, але енергійний і розумний почав керувати тим господарством. А той, хто почав є Іван Адамович наш», - каже Василій Семенюк Архієпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ.

19 грудня  у селі Настасів, що під Тернополем, мешканці та гості прийшли на освячення Настасівського духовного центру історії, культури та побуту. У цей день відкрили музей історії села, у якому представили виставку українських костюмів з краєзнавчого музею та фото спогади – 20-літня історія служіння громаді засновника компанії «Агропродсервіс» Івана Чайківського.

- Я сьогодні хочу подякувати своїм друзям, своїм колегам, всім пайовикам, які сьогодні є тут. Всім родинам, які в 1998 році 19 грудня мене підтримали. Я дякую вам всім, дякую за те, що ви повірили в мене. Дякую за те, що ви продовжуєте вірити в мене. Я давав і даю слово, що я ніколи не зраджу вашим інтересам, нашим інтересам, інтересам наших українців. Я вас люблю, я вас поважаю, я вас шаную, Слава Україні!, - каже меценат Іван Чайківський.

Настасівчани, які вже не один рік знають Івана Адамовича, висловлюють слова подяки за те, що він і досі працює над розвитком села.

- Подяка від громади оголошується Чайківському Івану Адамовичу за багаторічну неоціненну працю на благо настасівської громади. Ваша підтримка, свідчення вашого небайдужого ставлення до проблем села і розуміння непересічної важливості його розвитку. Низький уклін вам за вашу натхненну і самовіддану працю, за вашу непохитну віру у майбутнє нашого краю. Хай Господь сторицею віддячить за ваше розуміння, підтримку і часточку душі, подаровану нам, - додає сільський голова Настасова Микола Злонкевич.

Про те, як розпочиналася робота, як на початках було важко, але вони впоралися, згадав генеральний директор компанії «Агропрдсервіс» Андрій Баран.

- Я прекрасно памятаю 98 рік. Це рік, коли вирувала економічна криза. Я тоді теж працював керівником господарства і памятаю, що рано у жнива тонна солярки коштувала дві тонни зерна, а вже ввечері вона коштувала сім тонн зерна. І в таку розруху, цей молодий хлопець, в якого тоді може було мало досвіду, але він ризикнув. В нього була велика сила волі і велике бажання щось змінити, велике бажання зробити щось для своїх земляків, велике бажання залишити слід після себе на цій землі, - розповідає генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран.

Цього дня Іван Адамович отримав багато привітань від настасівчан та гостей свята, які впевнені у тому, що добрі справи вихідця з села принесли чимало користі громаді. Так вважає і сам меценат.

- Служив і служу народу України! Служив і служу, і буду служити вам. Дякую!, - каже Іван Чайківський.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=PayBwaTbQhQ&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0NUcM71S_7yV3XcbVQOq1PI5j4u9wniBCkPoVqr4buguEMB_aQJPHxsc0[/embed]

Відео та фото: Петро Лящинський

Вибір читачів за тиждень

Відео