Оксана Бучко

Тернополяни мають шанс отримати ролі в кіно

48360797_232667027450415_8452632446121279488_n

Кастинг дорослих віком від 25 років на ролі в кіно від Одеської кіностудії триває у Тернополі у рамках ІІІ Всеукраїнського форуму «Кінохвиля».

Тож охочі спробувати себе в акторському мистецтві можуть завітати до 18 год у бібліотеку-музей «Літературне Тернопілля» (вулиця Івана Франка, 21). Кастинг-менеджер Тернопільської кінокомісії - Наталя Гоца-Васірук (деталі за моб. 097 96 01 384).

Там також у режимі non-stop можна переглянути кіно пам’яті української режисерки Кіри Муратової.

На інших локаціях тернополянам підготували:

Локація: Тернопільський національний економічний університет (вул.Львівська, 11):

-17.00 — кіноперегляд: «Великі люди», «Богдан Гаврилишин — Місія Свобода» (реж. В. Кузнєцов, 2018 р., 53 хв.)

Фільм заснований на книзі спогадів «Залишаючись українцем», у якій Богдан Гаврилишин ділиться секретом власного успіху - постійно працювати над своїм розвитком та на користь ближніх. Це розповідь про людину, що з дитинства усвідомила важливість відчувати свободу, говорити лише правду та навчатися протягом усього життя. А також про унікальний досвід становлення і розвитку - проходження шляху від лісоруба й офіціанта до всесвітньо відомого науковця та громадського діяча.

-18.00 - обговорення.

18.30 - кіноперегляд: Василь Сліпак «Міф» (реж. Л. Кантер, І. Ясній, 2018 р., 63 хв.). Стрічка про життя і творчість українця Василя Сліпака, Героя України, кавалера орденів «За Мужність І ст.» та «Золота Зірка», всесвітньо відомого оперного співака, соліста Паризької національної опери, який покинув велику сцену, аби стати воїном і віддав життя, захищаючи Україну під час російсько-української війни на сході України.

-19.35 - обговорення з режисером Іваном Яснієм.

Локація: будинок культури «Кутківці» (вул. Агрономічна, 1):

-18. 00  -  кіноперегляд: військовий детектив «Позивний «Бандерас» (реж. З. Буадзе, 2018 р., 113 хв.):

У зоні АТО у вересні 2014 року за «наводкою» диверсанта скоєно теракт — сепаратисти знищили маршрутку, загинуло дванадцятеро дорослих і дитина. Стає відомо, що інформатор ворога — службовець української армії. Водночас шляхом радіоперехоплення з’ясовується, що в цьому регіоні чекають на прибуття полковника російського ГРУ. Розпочинається операція зі знешкодження диверсанта, здійснення якої доручають групі контррозвідників на чолі з капітаном Антоном Саєнком (позивний «Бандерас»)…». Завдання ускладнюється тим, що події відбуваються біля рідного села «Бандераса».

-20.00 – обговорення з режисером Зазою Буадзе, продюсером Сергієм Барановим.

Також у Молодіжному центрі (вул. Й.Сліпого,3) відбудеться:

 - 12:00- 14:15 - кіноперегляд документального кіно – «Жива УПА – «Повстанське танго».

- 14:10- 14:30 - обговорення з режисеркою, авторкою сценарію.

- 14:30- 16:30 - інформаційно-просвітницька панель: «Відеоантологія новітньої України: персони, історії, візії».

Збереження образу нашої країни, що може бути безповоротно втраченим для нащадків. Окрім «закарбованого» офіційною теле- і кінохронікою, існує інший, не надто відомий широкому загалу образ України. Він – у постатях талановитих, геніальних, сміливих людей-символів нашої епохи. Серед героїв антології — Іван Дзюба, Юрій Щербак, Семен Глузман, Дмитро Горбачов, Валентин Сильвестров. Представляє проект автор і режисер Сергій Буковський.

 - 16:30- 17:40 - «Явних проявів нема»  (реж. А. Горлова, 2018 р., 64 хв.).

Що залишається за лаштунками героїчних відео про наших воїнів в Україні? З чим вони змушені стикатися сам на сам у мирному житті й де закінчується війна? Це історія жінки, яка повертається з війни. Розмовляючи з психологами, борючись із ПТСР та панічними атаками, вона намагається повернутися до нормального життя....

17:40- 18:40

Обговорення з режисеркою Аліною Горловою.

Локація: студія « MagneticOne Аcademy » (вул. Крушельницької,43/36):

-14.00 - 15.00 — майстер-клас Костянтина Лінартовича з дубляжу для дорослих. Фільми нон-стоп. Костянтин Лінартович - актор театру та кіно, режисер дубляжу понад двох десятків фільмів, зокрема, «Мадагаскар2, 2Мадагаскар 2: втеча до Африки, «Мадагаскар 3», «Тачки», «Тачки-2», «Трансформери: помста полеглих», «Льодовиковий період 3: ера динозаврів», «Фантом», «Пірати Карибського моря на дивних берегах», режисер та актор дубляжу близько двох десятків стрічок, зокрема «Міцний горішок. Гарний день, аби померти», «Джон Картер: між двох світів», «У пошуках Немо», «Цитк дю Солей: казковий світ».

15.00 - 18. 00 - кастинг для дикторів і акторів дубляжу віком від 20 років для українських мультфільмів та фільмів.

Прослуховування проводить Костянтин Лінартович.

Детальніше програму можна переглянути ТУТ.

Нагадаємо, на цьогорічній «Кінохвилі» творці відомих фільмів пройшлися червоною доріжкою.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео