Святий Миколай завітав й до військових Тернопілля (фото)

ccq1

Семінаристи Тернопільської духовної семінарії спільно з військовим капеланом о. Миколою Квичем, що духовно опікуються військовослужбовцями Національної Гвардії, з нагоди свята Миколая відвідали військову частину Тернополя.

«Терен» вже писав про те, що військовики Нацгвардії вручали подарунки дітям з особливими потребами Петриківського дитячого будинку-інтернату, а тут й до них самих навідався Святий Миколай із смаколиками. Військовослужбовці мали можливість переглянути відеоматеріал про життя св. Миколая, пригадали різні пісні про нього, а також мали можливість приступити до Святої Тайни Покаяння. Отець Микола Квич очолив Божественну Літургію, після якої до військових завітав св. Миколай, який роздав кожному пакунки з солодощами та мандаринами, які були придбанні за кошти жертводавців.

ccq3
ccq3

Також цими днями священики та семінаристи Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ здійснюють духовну місію у зоні бойових дій. З благословення та за підтримки архиєпископа і митрополита Василія (Семенюка), окремих жертводавців бійцям доставлено різного роду матеріальну допомогу та подарунки від св. Миколая.

Дві місійні групи під проводом о. Володимира Топоровського та о. Євгена Флисти побували у різних місцях дислокації військових підрозділів. Отці відслужили Божественні Літургії за наших воїнів, їхніх сім’ї та родин, сповідали охочих, проводили духовні бесіди.

Воїни дякували митрополиту Василію за молитву та підтримку, а зокрема Великобірківському деканату Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, мешканцям с. Смиківці, за посилену допомогу в організації свята Миколая виключно на зоні бойових дій. Як розповідає о. Євген Флиста, «Господь нам допоміг бути там, де волонтерів і капеланів ще не було».

gf1
gf1

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео