Віра Олександрович

У Тернополі подбали, аби вчителі і лікарі мали гроші на олів’є (фото)

Депутати1

Тернопільські вчителі і медики до кінця року отримають всю зароблену платню. Це стало можливим тому, що під час засідання 31-ї сесії Тернопільської міської ради внесли зміни до бюджету-2018.

Нагадаємо, це засідання відбулося 19 грудня. На ньому встигли розглянути близько 150 питань (про це читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Остапчук
Остапчук

Зокрема, аби успішно завершити рік і не допустити заборгованості із виплати зарплати працівникам бюджетних установ і організацій, депутати внесли зміни до кошторису-2018 на загальну суму близько 20 млн грн. Левову частку - 19 тис. 186,7 грн - за рахунок внутрішніх «перекидок» між основними розпорядниками коштів. Решту, тобто 604,5 тис. грн – отримали за рахунок збільшення дохідної частини спеціального фонду із коштів пайової частки.

- Цим рішенням ми повністю знімаємо питання заборгованості із виплатою зарплати працівникам бюджетної сфери міста до кінця 2018 року, - наголошує фінансовий заступник міського голови Вікторія Остапчук. –  Нам вдалося зробити все можливе для того, щоб наші освітяни та медики отримали заробітну плату у повному обсязі.

Найбільше коштів - понад 10,5 млн грн спрямували на виплату зарплати працівникам освітньої і медичної галузей Тернополя. Окрім того, 1,6 млн грн передали на виплату компенсації за пільгове перевезення у міському електричному транспорті. Ще 321 тис. грн - на відшкодування пільг зв’язку. Понад 1 млн грн додатково спрямували на капітальні видатки закладам охорони здоров’я, а 960 тис. грн передали на капремонт житлового фонду.

Президія2
Президія2

Цим рішенням також передбачили понад 2 млн грн на фінансову підтримку КП «Тернопільелектротранс». До того ж, 525 тис. грн піде на виплату грошової допомоги військовослужбовцям за контрактом. Додаткові кошти також надійшли на: освітлення зоокутка у парку «Топільче», закупівлю обігрівача для ПК «Березіль», реалізацію програми «Культурна спадщина» і закупівлю інвентаря для ДЮСШ із греко-римської боротьби.

До слова, на сесії 19 грудня депутати, окрім іншого, прийняли рішення «Про план роботи Тернопільської міської ради на 2019 рік». Ознайомитися із цим документом можна ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео