Команда  «Агрон» не програла жодного матчу в чемпіонаті

31743559_2112427168992900_2965444106345512960_n (1)

Федерація футболу Тернопільської області продовжує підбивати підсумки футбольного сезону 2018 року. На черзі команда, яка стала чемпіоном вищої ліги – «Агрон» (Великогаївська громада). До розмови ми запросили головного тренера команди Романа Михайловича Курдупеля.

– Пане Михайле, охарактеризуйте виступ «Агрона» в чемпіонському сезоні?

– Оцінив би виступ великогаївської команди на відмінно, адже «Агрон» в чемпіонаті не програв жодного матчу. За всю історію проведення чемпіонів області незалежної України це всього третій випадок, коли краща команда впродовж року не знає гіркоти поразки. Що цікаво, в моїй тренерській кар’єрі вже був один такий випадком з теребовлянською «Нивою». Приємно було бачити, як футболісти «Агрона» виходили на кожну гру, в не залежності від суперника і грали виключно на перемогу.

– Не програвши жодного матчу в чемпіонаті, може здатися, що рівень змагань заслабкий?

– Я б так не сказав. Команди були доволі хорошого рівня, просто по підбору гравців ми були краще укомплектовані і мали довгу лавку запасних. Той ж ФК «Вишнівець», хоча й зайняв восьме місце, але відібрав у лідерів дуже багато очок. Найперше молодість і брак досвіду завадили їм рівно, без зривів пройти всю турнірну дистанцію. У перші половині сезону грізним опонентом був зборівський «Колос», який у нас на полі показав дуже хорошу гру, однак у другій частині сезону команда вже не демонструвала такий яскравий футбол і не змогла втрутитися в боротьбу за призові місця.

– Назвіть кращі матчі в загалом дуже успішному сезоні для «Агрона»?

– Кожна команда налаштовувалася на нас по-особливому, адже хотіла перемогти чемпіона і лідера сезону. Відповідно легких поєдинків у нас не було, що вдома, що на виїзді. Виділив би з кращої сторони останній матч сезону проти того ж «ДСО-Поділля», в якому ми не залишили супернику жодного шансу (4:2). Практично ідеальний був домашній матч з чортківським «Кристалом», якому нічого не дозволили зробити біля наших воріт, натомість сповна скористалися своїми шансами в атаці. Якісно провели другий тайм у Бережанах, коли програвали 1:2, однак зібрали всі сили в кулак і перемогли (3:2).

– Оцініть в загальному організацію самого футбольного сезону?

– Особливих зауважень не маю, окрім того, що два наших матчі не відбулися. Заліщицький «Дністер» до нас не приїхав, а зборівський «Колос» відмовився нас приймати. Якби ці команді знялися зі змагань по фінансових причинах, їхній крок це ще можна зрозуміти, але ж вони продовжували виступати. Вважаю, до них мали б бути застосовані якісь санкції, адже наша команди готувалася до поєдинків і виходило, що все намарно.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео