Віра Олександрович

Тернопільщина: власники елітних авто за своїх «лялечок» сплатити понад 4 мільйона

Транспортний податок

Понад 4 млн грн транспортного податку вже сплатили власники автомобілів на Тернопільщині. І всі ці кошти поповнили місцеві скарбниці.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- За січень-листопад 2018-го до місцевих бюджетів Тернопілля власники авто сплатили 4 млн 14,5 тис. грн транспортного податку, - уточнюють у податковій. –Це - більше очікуваного на 477,6 тис. грн. Причому порівняно із 2017-м надходження зросли на 229,3 тис. грн.

Власники автомобілів-юридичні особи сплатили 2 млн 18,9 тис. грн, що на 346,6 тис. грн більше, ніж у відповідному періоді торік. Натомість фізичні особи поповнили місцеві скарбниці, сплативши 1 млн 995,6 тис. грн цього платежу.

Графіка
Графіка

- Доречно нагадати, - кажуть у податковій, - що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, у тому числі - нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні, згідно із чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше 5 років (включно) і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. У 2018-му це - 1 млн 396 тис. 125 грн.

До слова, ставку цього податку встановлюють із розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тис. грн за кожен легковий автомобіль, що є об'єктом оподаткування.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео