Віра Олександрович

Золота нерухомість: жителі Тернопільщини за свої квартири і будинки сплатили мільйони

Нерухомість

Власники нерухомості на Тернопільщині вже сплатили понад 80 млн грн. І це при тому, що вносити такий податок зобов’язані далеко не всі.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Упродовж 11 місяців власники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплатили до місцевих бюджетів Тернопілля 80 млн 31,5 тис. грн, - уточнює начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. – Цей показник перевищив очікуваний на 1,9 млн грн. Порівняно із відповідним періодом торік надходження зросли на 30,3 млн грн.

Він зазначив, що левова частка сплати припадає на власників нерухомості-юридичних осіб.

- Вони сплатили 50,5 млн грн податку на нерухоме майно, - констатує посадовець. – А це – аж на 16 млн грн більше, ніж у січні-листопаді 2017-го.

Жителі області сплатили за нерухомість майже 29,5 млн грн цього платежу, що перевищило  торішні надходження за 11 місяців на 14 млн грн.

- Принагідно хотів би нагадати: сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані лише ті громадяни, які володіють квартирою чи квартирами, житлова площа яких перевищує 60 кв. м, і будинку чи будинків, загальна площа яких перевищує 120 кв. м, - деталізує Ігор Комендат. - У випадку, коли людина є землекористувачем чи власником різних типів житлової нерухомості, загальна площа яких перевищує 180 кв. м, вона теж сплачує податок на нерухомість.

До речі, платіж нараховують на загальну площу об’єкта житлової і нежитлової нерухомості, у тому числі - їхніх часток. Ставки податку встановлюють рішенням місцевої ради.

Варто мати на увазі, що фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів із моменту вручення податкового повідомлення-рішення.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео