Орест Сарматський

Український ринок захоплює контрабандна свинина з ЄС (Агро-новини)

3101 (Copy)

Контрабанда свинини з Європи є серйозною проблемою для вітчизняного виробника свинини. Саме тому Асоціація тваринників України просить уряд посприяти розв’язанню цього питання.

Про це повідомляє «Агро-Центр».

Експерти вважають, що контрабанда все частіше потрапляє в Україну через значно нижчу ціну. Через контрабандне м’ясо, в першу чергу, страждають українські виробники свинини. Це згубно впливає на економіку країни загалом. Окрім цього, багато країн з яких нелегально експортується м’ясо страждають від АЧС, це у свою чергу сприяє поширенню цього вірусу і на території України.

За офіційними даними, протягом 2018 року в Україну було імпортовано 26,4 тисячі тонн свинини, вартість якої складає $48 млн.

В Україні відкрили найповнішу базу даних про земельні ресурси

3102 (Copy)
3102 (Copy)

«Моніторинг земельних відносин в Україні, 2016–2017: відкриті дані про земельні ресурси» стане доступним всім. Моніторинг міститиме 65 показників від шести органів державної влади, пише «Агро-Центр».

Щорічний моніторинг було створено в рамках проекту на підтримку реформ у сільському господарстві. Світовий банк та Європейський Союз відзначають подібні кроки як позитивні зміни для України. Ще у 2016 році було опубліковано перше таке дослідження. Тоді було зібрано аналіз даних за 2013-2015 роки. Проте, раніше у відкритому доступі не було детальної інформації, яка б систематизувала усі звітні дані щодо земельних відносин, які надходили від місцевих органів влади до різних відомств. Зараз дані моніторингу можна побачити на сайті. Дослідники вже найближчим часом мають на меті його автоматизувати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео