Орест Сарматський

В Україні почала дешевшати цибуля (Агро-новини)

0302 (Copy)

Спостерігається падіння ціни на цибулю. Її вартість знизилася на 9%. 

Про це повідомляє Kurkul.com.

Сьогодні українські фермери продають продукцію по 10-13 грн/кг ($0,37-0,47/ кг), залежно від якості. Ще два тижні тому мінімальні ціни на цю продукцію знаходилися на рівні 11 грн/кг ($0,40/кг).

Поступатися в ціні виробники змушені через помітне зниження попиту, оскільки оптові компанії та роздрібні мережі сформували товарні запаси ще до новорічних свят і на цей момент ще не розпродали наявні обсяги. Тим часом, якість продукції в необладнаних складах стрімко погіршується, тому їх власники знижують ціни, щоб таким чином стимулювати темпи збуту.

Наразі якісна цибуля в українських господарствах коштує в середньому в 3 рази дорожче, ніж в кінці грудня 2017 р. Крім того, фермери впевнені, що у січні темпи зростання цін на цю продукцію в Україні значно прискоряться. Вони аргументують це обмеженою пропозицією цибулі високої якості в українському господарствах та активним попитом з боку європейських імпортерів.

Запаси зерна в Україні збільшилися на чверть

0301 (Copy)
0301 (Copy)

Запаси зернових і зернобобових в Україні збільшилися на 25,8% порівняно з показниками на аналогічну дату минулого року і становили понад 34 мільйони тонн. Про це повідомила прес-служба консалтингового агентства Украгроконсалт.

Зокрема, у повідомленні сказано, що збільшення показників відбулося за рахунок зростання запасів кукурудзи на 59,3% у зв'язку з її рекордним урожаєм. Разом з тим, експерти зазначили скорочення запасів пшениці на 10% – до 8,7 мільйона тонн, ячменю на 5,9% – до 1,6 млн т і жита на 37% – до 124,7 тис. т.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео