Віра Олександрович

Зі станції «Тернопіль» без «Jingle Bells» ніхто не поїхав (фото, відео)

Звуки відомих різдвяних мелодій, у тому числі – «Jingle Bells», традиційно мирно сусідили із оголошеннями, що звучали на станції «Тернопіль»: «Із третьої колії з правої сторони вокзалу від перону відправляється швидкий поїзд…».

Нагадаємо, сьогодні, 8 січня, на вокзалі уже 9-й рік поспіль для подорожніх грав муніципальний Галицький камерний оркестр. Диригував – незмінний художній керівник, народний артист України Василь Феленчак.

Феленчак
Феленчак

Колектив зі спеціальною новорічно-різдвяною програмою під назвою «Для тих, хто в дорозі» виступав у залі очікування на 2-му поверсі. Тому слухачами такого концерту здебільшого стали ті, хто чекав на свій потяг, або проводжаючі.

Втім, було і чимало тернополян, які відвідують традиційний захід щороку. Щоправда, гостей було набагато менше, ніж торік. Можливо, завадив сильний мороз.

Глядачі
Глядачі

Виступ розпочався, як звично, о 19 годині. Зала очікування на другому поверсі вокзалу заповнювалася поступово. Усі, кому не вистачило крісел, стояли позаду та під стінами. Дехто із подорожніх тягнув за собою валізи. Причому оголошення про те, що прибуває або відправляється якийсь із поїздів, зовсім не заважали атмосфері свята, створеній музикантами.

Власне, виступ відбувався за підтримки Тернопільської міської ради і начальника Тернопільського залізничного вокзалу Ігоря Петрика.

До речі, ведучими концерту були все ті ж Олена Лайко і Михайло Зубик – давні друзі муніципального колективу і його керівника.

Ведучі
Ведучі

Вони трішки розповіли і про сам оркестр, і про програму виступу. Окрім того, згодом оголошували композиції, які виконував знаний у Тернополі колектив.

Традиційно звучали європейські колядки, вальси та відомі класичні мелодії. Прозвучала під час концерту і найвідоміша різдвяна мелодія – «Jingle Bells», також відома як «One Horse Open Sleigh».

Чимало випадкових слухачів знімали виступ оркестру на свої мобільні телефони. По-перше, аби забрати у дорогу хороший настрій. По-друге, щоб показати у своєму місті, що відбувається на Різдво на вокзалі у Тернополі. Адже ця традиція у нас зародилася, але вже почала мандрувати іншими містами.

Виступ
Виступ

Що цікаво, цього разу програму концерту доповнили 5-ма новими композиціями. До того ж, запросили місцевий гурт «Пшеничне перевесло». Цей колектив виконував саме галицькі традиційні колядки. Тоді як Галицький камерний оркестр виконував усім відомі хіти.

Додамо, музиканти не планують відмовлятися від такої імпрези. Тож варто очікувати її і в наступному році. Адже така програма несе усім новорічно-різдвяний дух, затишок і тепло, а ці відчуття є особливо важливими для тих, хто у дорозі і далеко від рідного дому.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео