Віра Олександрович

За жителів Байковецької громади Тернопільській лікарні тепер платитимуть удвічі більше

Байківці

Ще одну угоду про міжбюджетний трансферт на 2019 рік із Тернополем готові підписати у Байковецькій громаді, або ОТГ.

Проект рішення про затвердження такого договору з’явився на сайті Тернопільської міської ради 11 січня. Його автор - начальник міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Ростислав Левчук.

Нагадаємо, у 2018-му Байковецька громада щомісяця до 25 числа у казну Тернополя платила по 125 тис. грн, тобто загалом – 1,5 млн грн («Терен» про це писав ТУТприм.). У 2019 році ставки суттєво зросли. Тепер у скарбниці ОТГ мусять щомісяця шукати 250 тис. грн. І це – на додачу до 1 млн 32 тис. 750 грн, що треба сплачувати за «чужих» дітей, які ходять до тернопільських дитячих садочків («Терен» про це писав ТУТприм.). Власне, йдеться про всю малечу, яка зареєстрована у селах Байковецької ОТГ, але відвідує навчально-виховні заклади в обласному центрі, адже він – зовсім близько.

Карта
Карта

Отже, загальна сума медичної субвенції бюджету Тернополя на 2019 рік - 3 млн грн. Ці гроші спрямовуватимуть головному розпоряднику коштів на фінансування закладів охорони здоров’я Тернополя, причому - згідно із поданими розрахунками. Адже власної лікарні так званого ІІ-го рівня у Байковецькій громаді немає.

Цей договір вступить у силу із дня його підписання обома сторонами і діятиме до 31 грудня 2019 року. Тому ухвалити це питання повинні уже на першій сесії міської ради, що відбудеться цього року. Щоправда, розпорядження про скликання засідання ще немає.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео