Лозова стає астрономічною родзинкою Тернопільщини (фото)

1

До Лозової з різних шкіл Тернопільщини приїхали учні, щоб дізнатися все про зорі та спробувати свої сили у Астрофесті «Різдвяні зорі».

Учні змагалися за прилади, якими змогли б ловити захоплюючі кадри небесних тіл – телескоп, бінокль і підзорна труба.

- За підсумками конкурсів у трійку лідерів увійшли: учень 10 класу Лановецької ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Тарас Гуменюк, який у фіналі змагань посів 1 місце та отримав телескоп; учень 10 класу Опорного закладу Почаївська ЗОШ І-ІІІ ст. Кременецького району Олександр Трішечкін, який здобув друге місце і бінокль; учень 11 класу НВК «Лозівська ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Віталій Крет, який посів третє місце і отримав підзорну трубу, - розповідає учасник астрофесту, астроаматор Таня Свинарик-Іващенко.

Оцінювали результати змагань доценти, кандидати наук, вчителі фізики  та астрономії тернопільських університетів та шкіл. У перерві вчитель фізики та астрономії Богдан Плисюк провів лекцію про сузір’я.

До слова, у Лозові є перша шкільна автоматизована обсерваторія, тому діти мали змогу відвідати її та роздивитися телескопи.

- Впевнена, що Астрофест «Різдвяні зорі» не лише цього року, але й надалі тішитиме учнів, вчителів та гостей Лозівської школи цікавими завданнями і неповторною емоційною атмосферою, стимулюватиме до вивчення астрономії та науки в цілому, - додає Тетяна.

2
2

3
3

4
4

5
5

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео