Орест Сарматський

У школах закладуть 20 мікро-ферм (Агро-новини)

1301 (Copy)

Громадська організація «Місцева економіка», що створює міські городи у Києві і проводить курси з міського садівництва, запускає нову програму для вихованців дитсадків і початкової школи, які  мріють про город на території свого навчального закладу «Знай свій сад!» Про це повідомляє сторінка  організації у facebook .

Повідомляється, що це – програма для вихованців дитсадків і початкової школи, що мріють про город на території свого навчального закладу. Вона проходитиме в кілька етапів, і передбачає створення рослинного майданчика всередині приміщення, серію майстер-класів і город у дворі школи. Її мета—створити 20 мікро-ферм у дитячих закладах освіти. До 1 березня 2019 року приймаються заявки на участь.

Також Продовольча та сільськогосподарська організація ООН повідомляє, що 800 мільйонів людей у всьому світі вирощує овочі, фрукти та тварин у містах і приміських територіях, виробляючи 15-20% світового продовольства.

Україна – один із ключових експортерів яблучного соку в Канаду, – посол

1302 (Copy)
1302 (Copy)

За перші три квартали минулого року експорт українських товарів до Канади зріс на 48,5%. Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав посол України в Канаді Андрій Шевченко. Нагадаємо, що розпочала роботу Спільна комісія з імплементації Угоди про вільну торгівлю України і Канади, яка допоможе, зокрема, більш глибоко проаналізувати дію угоди та поліпшити її ефективність.

- Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною вже виправдала надії, які на неї покладалися, і продовжує їх виправдовувати. Ілюстрацією цього є бодай те, що за перші 9 місяців минулого року експорт українських товарів до Канади зріс на 48,5%, – сказав Шевченко.

За його словами, зростання показали і деякі дуже неочікувані сфери.

- Особливо приємно, що зони росту з’являються у тих сферах, де ми особливо і не могли їх спрогнозувати. Скажімо, минулого року Україна стала одним із ключових продавців яблучного соку Канаді. Це цікавий ринок із високою конкуренцією, на якому українці знайшли для себе нішу, – зазначив посол.

Вибір читачів за тиждень

Відео