Орест Сарматський

У магазинах продають рис, що …розчиняється у воді (Агроновини)

1502 (Copy)

У супермаркетах і ринках Миколаєва у продажу з’явився рис, який розчиняється у воді. При замочуванні він перетворюється у кашоподібну суміш.

Про це повідомляє novosti-n.

Відео зі спробою приготувати цей дивний рис надіслали постійні читачі до редакції видання. Замочений рис у воді буквально зникає та перетворюється у білий порошок.

Читачі також повідомили, що рис цього виробника купують давно та раніше він не розчинявся. Та побоюються, що на полиці магазинів потрапив «китайський рис із клею», про який вже опубліковано багато відео у соцмережах з початку цього року.

Україна на третьому місці за виробництвом волоського горіха

1501 (Copy)
1501 (Copy)

В Україні у 2018 році зібрали понад 120 тис. тонн волоського горіха – майже на чверть більше, ніж у 2017. За валовим збором це третє місце у світі після Китаю і США. Про це повідомляє Agrotimes.net.

Але поки вирощування в промислових масштабах дає тільки 14% врожаю горіха в Україні.

При цьому закупівельні ціни на волоський горіх впали у порівнянні з 2017 роком на третину. Зараз на столичному ринку горіх можна купити за 130 грн/кг, втім, покупців мало, нарікають торговці.

У 2018 площа садів волоського горіха зросла десь на 3% – до 18,9 тис. га, зазначила аналітик Української аграрної конфедерації Неля Онищенко.

За свою гарну якість український горіх зазвичай високо цінувався у країнах ЄС, Туреччині та на Близькому Сході. Але через торгові війни США і Китаю та обмеження експорту європейський ринок заполонив волоський горіх із Китаю. Також становить конкуренцію дешевий імпорт з Казахстану й Молдови. Тому світові закупівельні ціни знизилися до $5/кг. Однак, за словами експертів, з Нового року вартість цього продукту традиційно почне зростати.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео