Дарія Шевченко

Для тернополян відкрився новий ринок праці – Німеччина

921553

З 1 січня тернополяни можуть легально працювати в Німеччині. Це сталось завдяки змінам у німецькому імміграційному законодавстві.

Німеччина зараз відчуває великий дефіцит кадрів. Їй не вистачає робочої сили.

- Найлегше працевлаштуватися буде кваліфікованим спеціалістам. Йдеться про різні професії: інженер, слюсар, спеціаліст з металообробки, будівельник, кухар, лікар, водій TIR, зварювальники, електрики і т.д. Потрібно буде документально підтвердити свою кваліфікацію. Німецький уряд пообіцяв ліквідувати зайву бюрократичну формальність, аби прискорити визнання свідоцтв, виданих в інших країнах. Фактично довести свою профпридатність трудові мігранти зможуть постфактум, тобто вже після приїзду до Німеччини, - пише сайт «Патріоти України».

Є ще друга обов’язкова умова для заробітчан – знання німецької мови. Високого рівня не вимагають, але знання повинні бути достатніми для розуміння.

Наступне нововведення: їхати на роботу до Німеччини можна буде навіть не маючи на руках угоди з роботодавцем. Іноземцям дозволили перебувати в країні протягом півроку й за цей час самим спробувати знайти собі місце працевлаштування. Єдине - проживати доведеться за власний кошт, адже соціальну допомогу у таких випадках не надаватимуть.

Зарплату обіцяють вдвічі більшу, ніж, наприклад, у Польщі: від 1,2 до 1,5 тисяч євро на місяць.

Ще вищі доходи мають спеціалісти в різних сферах. В середньому вони можуть розраховувати на виплати в розмірі від 2 тис. євро нетто і більше. Статистика по галузях свідчить, що найбільше в Німеччині заробляють працівники банківських установ, фармацевтичної та автомобільної промисловості.

Також у нововведеному законопроекті йдеться і про страхові виплати, у разі нещасного випадку.

Тож відтепер тернополяни можуть спробувати себе і свою робочу силу й у Німеччині.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео