Львівська журналістка розповість тернополянам про українців на карті світу (анонс)

50340631_2952732001419107_2281744282723287040_o

Що пов’язує між собою винахідника вакцини від бубонної чуми, першопрохідця Антарктики та художника «діснеївських» мультиків? Те, що усі вони – українці. Історії неймовірних науковців, митців, спортсменів та політиків з українським корінням зібрала в одну книгу журналістка Уляна Скицька.

У четвер, 24 січня, у тернопільськй Книгарні «Є» (вул. Валова, 7–9) Уляна Скицька та модератор Юрій Матевощук презентуватимуть книгу «#НАШІ на карті світу», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Приєднуйтесь – буде цікаво! Початок о 18:30. Вхід вільний.

«#НАШІ на карті світу» — це 80 історій про надзвичайних людей: українців за походженням чи місцем народження. Книжка стала логічним продовженням телепроекту журналістки Уляни Скицької і розповідає про українців, яких визнав увесь світ, що змінили хід історії, чиї досягнення дивують та вражають. Серед героїв – як наші сучасники (наприклад, львів’янин мореплавець Павло Резвой чи одесит альпініст Владислав Терзиул), так й діячі початку ХХ ст. (наприклад, вінничанин винахідник ліків від туберкульозу Зельман Ваксман).

— Історії #НАШИХ надихають. Хочеться, аби їх переповідали одне одному в кав’ярнях і пабах, згадували у шкільних класах і наступного разу, розповідаючи про експедицію Роберта Скотта, показали дітям відео, де українець Антон Омельченко танцює гопак на борту «Terra Nova», а вивчаючи піраміду Маслоу, бодай одним реченням згадали, що його батьки з Києва», — каже Уляна Скицька.

Уляна Скицька — журналістка. Народилася 16 серпня 1988 року. Закінчила факультет іноземних мов Львівського університету ім. Івана Франка. Працювала в рекламній аґенції помічником головного редактора. З 2014 року є автором пізнавальних програм на телеканалі новин «24». Мешкає у Львові.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео