Віра Олександрович

Тернопільщина: на першій сесії у Білій обійшлося без скандалів (фото)

Основне

Перше сесійне засідання Білецької сільської ради ОТГ відбулося вчора, 15 січня. Спершу на засіданні голова ТВК оголосила результати виборів, а згодом новообрані депутати і сільський голова приступили до виконання своїх обов'язків.

Власне, про це особисто повідомив Дмитро Малик на власній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук». Оприлюднив він і чимало фото про початок роботи ради. На знімках усе виглядає спокійно і злагоджено. Принагідно новий очільник пообіцяв незабаром запустити сайт, на якому будуть інформувати про життєдіяльність новоствореної ОТГ.

Малик
Малик

Отже, на порядку денному першої сесії були насамперед організаційні питання: обрання секретаря ради, покладення обов’язків старости, утворення постійних комісій, затвердження регламенту і кандидатур першого заступника голови із питань роботи виконавчих органів ради і керуючого справами (секретаря) виконавчого комітету, а також – утворення виконавчого комітету Білецької сільської ради. Йшлося і про реорганізацію сільських рад, що увійшли до ОТГ. Окрім того, на засіданні затвердили структуру і штатний розпис Білецької сільської ради та її виконавчих органів на 2019 рік.

Сесія5
Сесія5

За результатами таємного голосування (17 «за» і 8 «проти» – прим.) секретарем Білецької сільської ради обрали О. Качунь. Присутні депутати одноголосно підтримали на посаду першого заступника голови кандидатуру Є. Грицишина, а Р. Кузика – на посаду керуючого справами виконавчого комітету.

Сесія1
Сесія1

До складу постійної комісії із питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту ввійшли: О. Малик, З. Пелешок, О. Хіночек, М. Ракуш, З. Шньорко. У постійній комісії з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку, інвестицій і міжнародного співробітництва тепер працюватимуть: Г. Флиста, Л. Лаврів, М. Пекар, О. Бачун, П. Стець П.Є.

Сесія2
Сесія2

Створили на сесії і постійну комісію із питань земельних відносин, природокористування, планування території, будівництва, архітектури, охорони пам’яток, історичного середовища та благоустрою. До її складу увійшли: П. Литвин, В. Хлібороб, І. Бохнак, Н. Гладка, В. Кудринський.

Сесія3
Сесія3

Ще одна постійна комісія – із питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, енергозбереження та транспорту – працюватиме у такому складі: В. Малко, Д. Грабас, В. Когут, В. Ханенко, В. Дзядзін. Увійти до постійної комісії із гуманітарних питань погодилися: Н. Тищук, Р. Боднар, Б. Павлик, В. Шпитковський і Р. Грабас.

Сесія4
Сесія4

Нагадаємо, вибори до 5-ти громад краю, у тому числі і до Білецької ОТГ, пройшли 23 грудня 2018 р. «Війна» за перемогу власне у цій громаді була неабиякою («Терен» писав ТУТ – прим.). Фахівці Громадянської позиції ОПОРА навіть зафіксували спроби підкупу виборців. Така ситуація була очікуваною, адже йшлося про подальшу долю громади, яка категорично відмовилася об’єднуватися із Тернополем, хоча й межує із ним. Серед шести кандидатів на голову ОТГ переміг Дмитро Малик – кандидат від партії БПП-«Солідарність» («Терен» писав ТУТ – прим.).

Фото зі сторінки Дмитра Малика у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео