Віра Олександрович

Тернопільщина: в «Open Space» прийняли понад 1000 клієнтів, хоча угоди про оренду приміщення досі немає (фото)

Тернопільський міськрайонний відділ реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) у форматі «Open Space» працює вже понад місяць. За цей час більш як 1100 відвідувачів скористалися його послугами.

Такий звіт фахівців обласного управління юстиції був би безперечно позитивним, якби приміщення, що у фойє будівлі обласної ради на вул. Грушевського, 8, ДРАЦС використовував… законно. Наразі ж це – не так.

Офіс2
Офіс2

Нагадаємо, офіційне відкриття міськрайонного відділу ДРАЦС європейського зразка - «Open Space» відбулося ще 11 грудня. Ця новинка запрацювала за ініціативи Міністерства юстиції України. Ба більше, Київ на ремонт і підготовку виділив чимало грошей. Не дивно, що на відкриття оновленого офісу у Тернопіль приїздила перший заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова (читайте ТУТ і ТУТ – прим.).

Відкриття
Відкриття

Ще тоді очільники краю пообіцяли швидко все оформити й запевнили, що проблем не буде. Втім, проект рішення «Про надання управлінню з експлуатації майнового комплексу Тернопільської обласної ради дозволу на укладення договору оренди нежитлового приміщення з Головним територіальним управлінням юстиції в області оприлюднили на офіційному сайті лише 10 січня.

Офіс3
Офіс3

У цьому документі обласним депутатам пропонують «надати управлінню з експлуатації майнового комплексу Тернопільської обласної ради дозвіл на укладення договору оренди  нежитлового приміщення, корисною площею 94,4 кв. м, загальною площею 151 кв. м, що розміщене на першому поверсі адмінбудинку Тернопільської обласної ради за адресою: вул. Грушевського, 8, із Головним територіальним управлінням юстиції у Тернопільській області терміном на 35 місяців». Контроль за виконанням цього рішення доручать постійній комісії із питань соціально-економічного розвитку, промисловості, енергетики, транспорту, зв’язку, туризму, курортно-рекреаційної та зовнішньоекономічної діяльності (голова – Лариса Римар).

До речі, коли відбудеться перше засідання 11-ї сесії облради та чи буде цей пункт у порядку денному – не відомо. Жодних розпоряджень щодо цього Віктор Овчарук ще не підписував, хоча обіцяв, що перше засідання відбудеться у січні. Наразі ж серед проектів, зареєстрованих сайті, переважають господарські (читайте також ТУТ – прим.).

Фото автора і зі сторінки Едуарда Кольцова у мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео