Оксана Бучко

Чи вигідна тернополянам послуга BlaBlaCar?

50196233_2205271586190626_1602382981660409856_n

Поїздки BlaBlaCar обходяться пасажирам не лише оплатою водіям. Користувачі сервісу також платять за користування – 75 грн на місяць. Тернополяни обговорюють вигідність таких поїздок у соцмережах.

– Попутники не часто читають описи мандрівки, сіли в авто і перепитують все, що я написав заздлегідь для їхньої ж зручності. Це проблема, бо більшість водіїв не пишуть опис, – звертає увагу Роман Задорожний. – А також не пасажири ліняться писати відгуки на BlaBla. Хоча насправді вони допомагають довіряти людям та користуватися сервісом безпечніше. Для тих, хто не користується, бо не балакучий – не бійтеся, навіть я буваю мовчазним в дорозі (настрій, тре подумати по справах тощо).   

Також користувачі звертають увагу на можливі відміни поїздок з боку водіїв, і пасажирів.

– Зараз є проблема відмін водіями на Блаблакарі, якщо подорожуєш не на повну вказану відстань, хоча самі водії ставлять дані пункти, як точки маршруту. Це незручно і часто може призводити до значних запізнень у добиранні, – пише Юрій Шушкевич у коментарях.

Хоча деякі водії скаржаться, що не готові платити за користування сервісом. Саме через те, що пасажири часто скасовують поїздку.

– Теоретично оплата для водіїв за користування сервісом також логічна, – додає Роман Задорожний. – Я б згодився на комісію, але по факту мандрівок, а не наперед.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео