Орест Сарматський

Вирощування подорожника може стати прибутковішим за вирощування пшениці (Агро-новини)

подорожник

Для України подорожник може стати прибутковою культурою: його вирощування може стати прибутковішим за вирощування пшениці. Про це пише seeds.org.ua. 

Нагадаємо, що в селі Наддніпрянське Херсонської області в Інституті зрошуваного землеробства НААН України цієї осені заклали першу експериментальну плантацію крокусів — квіток, з чиїх тичинок отримують найдорожчу у світі спецію, шафран.

- Вирощувати лікарські рослини на порядок вигідніше, ніж вирощувати пшеницю, жито або рапс, особливо на малій площі. До того ж, сьогодні лікарські рослини мають попит у вітчизняній фармакології, тому потрібно розвивати їх промислове виробництво у себе в країні, – повідомляє видання.

Особливо привабливим для України може стати ринок Китаю.

- Обсяг ринку традиційних рослинних лікарських засобів Китаю подвоюється кожні 5-6 років, тільки у 2015 році він вже був більш ніж $100 млрд, а в майбутньому, за прогнозами експертів, складе не менш як $400 млрд. При цьому власні земельні ресурси Китаю практично вичерпані. Наприклад, в середньому один кілограм висушених лікарських рослин буде коштувати $3, а пшениці – всього 25 центів. За оцінками експертів напряму HealthNet, експорт лікарських рослин в Китай може приносити понад $100 млрд на рік до 2035 року. Подорожник є культурою, яку потребує Китай у великій кількості. Тому культивування подорожника може стати прибутковим бізнесом шляхом експорту, – вважають експерти.

У 2018 році в Україні зросло виробництво молока екстра і вищого ґатунків

В Україні за 11 місяців 2018 року спостерігається збільшення продуктивності корів, а також виробництво молока екстра та вищого ґатунків. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Так, за січень-листопад 2018 року середній надій на корову у сільськогосподарських підприємствах становить 5595 кг молока на корову, що на 0,7% більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року, коли середній надій складав 5555 кг молока на корову. Таке збільшення відбулося за рахунок покращення технологій виробництва молока та якісних показників стада молочних корів у сільськогосподарських підприємствах.

молоко
молоко

Крім того, збільшилося надходження на переробні підприємства якісної молочної сировини від сільськогосподарських підприємств на 1%, що зумовлює підвищення економічної ефективності виробництва молока.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео