Оксана Бучко

Тернополянам радять ранкові звички, які позбавлять стресу після свят

50119394_1977254078990736_1534732552349155328_n

Після завершення періоду новорічно-різдвяних свят більшість думає про те, що набрали трішки зайвої ваги. Тому, щоб не робити для організму «стрес», варто починати із ранкових звичок, що покращать здоров’я і настрій, радить тернопільська чемпіонка Лілія Проць.

Для того, щоб привести себе у форму, варто:

* Випивати склянку води. Вода і освіжить, і прискорить метаболізм, і підвищить працездатність.

* Не пропускати сніданок. Інакше ви обов’язково будете переїдати протягом дня. Слід з'їсти (кава - це не їжа) хоч що-небудь в перші декілька годин після підйому.

* Інколи можна не витрачати ранок на приготування сніданку. Достатньо залити вівсянку (не вівсяні пластівці) окропом з вечора. Так ви точно не пропустите сніданок. Додайте горіхів, фруктів і кориці, і ви отримаєте куди більш смачну і корисну страву.

* Додавати білок. Він допоможе довше залишатися ситим. Але віддавайте перевагу якісним джерелами протеїну: яйце, риба, йогурт, м’ясо.

* Забути про булочки. Солодкі пишні булочки, можливо, виглядають привабливо, але це далеко не найкращий варіант сніданку (як, втім, і обіду або вечері). Їсти слід збалансовані страви, наприклад, бутерброд з лососем на хлібі з висівками.

* Пити зелений чай. Завдяки вмісту в ньому катехинів, чай пришвидшує метаболізм і сприяє спалюванню жиру.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео