Депутати з ОТГ зможуть навчатися дистанційно

Devices

Розпочався безкоштовний дистанційний курс «Навчання для депутатів місцевих рад об’єднаних територіальних громад» на платформі «Прометеус».

Курс містить базову інформацію, що допоможе новим депутатам місцевих рад об’єднаних територіальних громад професійно та ефективно здійснювати депутатські повноваження, значно підвищити якість роботи ради та прийнятих рішень задля успішного розвитку громад та підвищення рівня життя їх мешканців. Значне місце у курсі відведено правовому полю місцевого самоврядування в умовах реформи децентралізації в Україні, системі публічної влади в Україні та ролі в ній місцевого самоврядування. Також курс присвячено законодавчим засадам діяльності органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, механізмам реалізації повноважень депутатів місцевих рад, способам взаємодії між представницькими та виконавчими органами місцевого самоврядування, зв’язку депутата з виборцями, процедурним аспектам діяльності ради та її виконавчих органів, впровадженню в громадах кращих практик та інструментів місцевої демократії. Матеріал курсу підготовлено згідно з чинним законодавством України та з врахуванням поточних новацій 2018 року.

Навчання триває 3 тижні з можливістю отримати електронний сертифікат. Всі матеріали курсу та можливість отримати сертифікат доступні постійно, повідомляє сайт АМУ. 

Детальніше про курс можна дізнатися ТУТ.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео