Орест Сарматський

Суд поновив на роботі мера, який родом з Тернополя

miskiy-holova-varasha-doviv-shcho-yoho-nezakonno-z20190121_3003 (Copy)

Апеляційний суд у Львові скасував рішення депутатів Кузнецовської міської ради, що на Рівненщині,  про дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Анощенка.

Про це повідомляє «Рівне вечірнє».

Як розповів міський голова, він приступить до своїх обов’язків одразу, як отримає «на руки» рішення суду.

Зокрема, за словами Анощенка, суддя визнала, що не було підстав знімати його з посади, адже він не порушив жодного закону.

- Також було доведено, що у міських депутатів не вистачило одного голосу для ухвалення цього рішення. Їм потрібно було зібрати 24 голоси «за», а не 23, каже поновлений на посаді голова.

Сергію Анощенку два роки тому депутати оголосили недовіру. За його відставку голосували двічі після того, як не підтримали звіт про його роботу. Цікаво, що у 2013 році депутати Вараша вже оголошували міському голові недовіру і відправляли його у відставку. Однак у 2015 році Анощенко знову переміг на виборах.

Довідково: Сергій Анощенко народився у 1962 році в Тернополі, працював у міськпобуткомбінаті, потім у загоні воєнізованої пожежної охорони на Рівненській АЕС та міста Кузнецовська. Депутат Кузнецовської міської ради 2002–2006 років. У 2015 обраний на посаду міського голови Кузнецовська (Вараша).

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео