Дарія Шевченко

Тернополянам радять не робити уроки разом із їхніми дітьми: поради психолога

im_20160926145208_483784

Багато батьків скаржаться на те, що домашні завдання займають чимало часу у них та їхніх дітей. Психологи радять сучасним батькам давати можливість їхнім дітям самим розв’язувати те чи інше завдання. Так, мовляв, у малечі розвиватиметься самостійність та рішучість у своїх діях.

Ще один важливий нюанс - це те, що під час виконання домашніх завдань батьки та діти входять у конфлікт, після чого псуються їхні відносини та взаєморозуміння. Батьки стають для дитини не підтримкою, а джерелом роздратування, постійної тривоги й навіть депресії. При цьому батьки в більшості випадків прагнуть до тотального контролю, який здійснюється не в інтересах дитини. Його мета - забезпечити собі якусь подобу спокою.

Для дитини краще буде, якщо з метою навчання з нею займатиметься відведена на то особа. Себто, вчитель, який має власну методику і підхід до кожного учня. А батьки для дитини повинні бути підтримкою, опорою, вони мають розважатися разом, сміятися, спілкуватися.

Але, на жаль, сучасні батьки часто чинять навпаки: вони дошкуляють дітям навчанням, до ночі роблячи з ними нескінченні уроки, а ось розвагам віддають перевагу запрошеним аніматорам.

Та все ж, якщо ви хочете контролювати процес навчання вашої дитини, то просто будьте поряд. Інколи цього цілком достатньо, пише Вар'ят.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео