У Борщівському обласному краєзнавчому музеї - «Борщівський вернісаж»

74a5a23bd399f901ae9747e999a6180c

У Борщівському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття мистецької виставки «Борщівський вернісаж» художників творчого об’єднання «Потік».

Майже 80 картин експонується у трьох залах картинної галереї. Виставка вражає своєю колоритністю, насиченістю, багатожанровістю, в основному переважають живописні твори. Серед картин чільне місце займають ікони (автори Л. Никифорчин-Хома та С. Бондар), натюрморти, пейзажі, портрети, серія світлин «Зимові краєвиди» (автор Б. Малюга). Ведуча церемонії відкриття Дудар Олена розповіла присутнім про діяльність «Потоку» у 2018 році, персональні та колективні виставки, що експонувались у музеї, творчі досягнення окремих художників та молодих митців, що долучились до об’єднання. Також поділилась планами щодо майбутніх мистецьких виставок.

Директор музею Михайло Сохацький наголосив на тому, яку важливу роль відіграє сьогодні «Потік» у культурному житті Борщівщини та спонукав художників до подальшої співпраці з музеєм.

Наприкінці заходу дирекція музею відзначила номінацією «Художник року-2018» митця Петра Кисіля, повідомляє Тернопільська обласна рада. 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео