Оксана Бучко

У центрі Тернополя більше півтори тисячі учасників сформували ланцюг єдності (фото)

Живий ланцюг єднання «Соборність. Героїка» простягнувся центральними вулицями Тернополя. Учні старших класів та військові 44 артилерійської бригади вийшли з державними прапорами та почергово декламували патріотичні гасла. Ланцюг розпочали від пам’ятника борцям за незалежність України до барельєфу В. Чорновола, пам’ятника Ярославу Стецьку, пам’ятника Степану Бандері, далі знову по вул. Грушевського, де була резиденція ЗУНР.

– Ми підтримуємо традицію у нашому місті, що символізує об’єднання країни, – розповів учень Української гімназії ім. Івана Франка Маркіян Романець. – У День Соборності ми дивимось на минулі події і продовжуємо відстоювати свою незалежність і неподільність.

IMG_2821
IMG_2821

Як додав заступник начальник міського управління культури та мистецтв Василь Кармазин, в акції взяли участь понад 1,5 тисячі осіб. Ланцюг простягнувся на 1,5 кілометри.

– 100 років тому, коли об’єднались ЗУНР і УНР, показали, що можемо бути єдиним і незалежними, – зазначив Василь Кармазін. – Кожного року у цей день ми знову демонструємо єдність і бажання будувати нове життя. Завжди під час таких акцій переповнює віра у перемогу.

IMG_2816
IMG_2816

IMG_2826
IMG_2826

IMG_2824
IMG_2824

Фото: Павло Лящинський

Вибір читачів за тиждень

Відео