Дарія Шевченко

Поради для тернополян: чому варто вживати риб'ячий жир?

962799

Багато людей скаржаться на серцево-судинні захворювання. Проте ті, хто живуть ближче до моря, мають менше проблем із серцем.

Про це пише видання «Variat».

Секрет криється у всім відомому нам продукті - риб'ячому жирі. Він не лише покращує роботу серця, але й позитивно впливає на інші органи.

1.Зменшується ризик серцевих захворювань

Жирні Омега-3 та Омега-6 кислоти, які містить риб'ячий жир, значно знижують ризик проблем в області серця.

2.Мислення стає швидшим і гнучким

Як вже говорилось, Омега-3, яка міститься в риб‘ячому жирі, зміцнює з'єднання нервових клітин. За висновками дослідників, цей продукт стимулює функцію мозку, покращує час реакції, швидкість прийняття рішення. Також кислоту використовують задля запобігання хвороби Альцгеймера.

3.Зміцнюється імунна система

У риб'ячому жирі містяться такі речовини, які допомагають організму боротися з інфекцією і роблять імунну систему сильнішою.

4.Покращиться витривалість

Після прийому риб'ячого жиру під час інтенсивних тренувань збільшується витривалість у спортсменів.

5.Зменшаться проблеми моторики тіла

Риб'ячий жир корисний для запобігання болі у суглобах.

6.Швидке відновлення енергії після тренувань

Продукт допоможе вам тренуватися частіше і з більшою ефективністю, продуктивністю та інтенсивністю.

7.Полегшиться подолання стресу

Риб'ячий жир сприяє позитивному настрою. Його навіть радять вживати людям із шизофренією та із психічними розладами.

8.Очний тиск зменшиться

Вищезгадана Омега-3 може бути способом запобігання проблем з очима.

9.Покращиться стан шкіри

Продукт робить шкіру еластичною, запобігає появленню зморшок.

10.Риб'ячий жир багатий на вітаміни та мінерали, які будуть корисні вашому організму.

11.Буде легше дотримуватися дієти

За словами вчених, риб'ячий жир знижує апетит і створює відчуття насичення після їди.

12.Розмір грудей збільшиться

У продукті містяться поліненасичені жири, які можуть збільшити розмір грудей. Також для таких змін радять вживати оливкову олію, сухі боби, тофу або водорості, або печінку тріски.

Який вид риб’ячого жиру слід вибрати?

Перше, що потрібно враховувати при виборі риб’ячого жиру, це те, з чого він виготовлений. Більшість продукту виготовляється з печінки тріски – це найпростіший і найдешевший спосіб. Але, безумовно, не найкращий.

У печінці багато токсинів і шкідливих метаболітів.

Щоб отримати ефект і не завдати шкоди тілу, потрібно знати, як правильно приймати риб’ячий жир. Ви повинні прочитати про можливі ускладнення. Також звернутися до лікаря.

Не приймайте риб’ячий жир, якщо у вас алергія на рибу, або якщо у вас проблеми з щитовидною залозою, печінкою, нирками чи травленням. Крім того, не приймайте його під час вагітності або годування груддю.

Для посилення імунної системи та запобігання хворобам достатньо приймати риб’ячий жир протягом 1-3 місяців наприкінці осені або взимку. Якщо у вас велика фізична активність ви можете збільшити дозу.

Найкращий час приймати його під час їжі або відразу після.

Бережіть себе та своє здоров'я.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео