Віра Олександрович

Кохман буде платити Тернополю за «чужих» дітей тільки 10 місяців

Великі Гаї

Сусіди Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) змушені шукати шляхи для укладання домовленостей із значно потужнішим населеним пунктом.

Так, на сайті міської ради Тернополя вже оприлюднили новий проект «Про затвердження договору про міжбюджетний трансферт на 2019 рік». Цього разу порозуміння шукала Великогаївська сільська рада в особі сільського голови Олега Кохмана.

Кохман
Кохман

Нагадаємо, першими у 2019-му році схаменулися у Байковецькій громаді. «Терен» писав, що в цій ОТГ готові платити за обслуговування своїх громадян у лікарні №2 (вторинного рівня – прим.), а також за так званих «чужих» дітей, які ходять у міські садочки (читайте ТУТ і ТУТ прим.). Саме на друге вже погодилися і у Великогаївській сільській раді.

Автор проекту рішення – начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Адже справа стосується передачі коштів у вигляді міжбюджетного трансферту міському бюджету Тернополя за отримання дітьми, зареєстрованими у Великогаївській ОТГ, освітніх послуг у міських дошкільних навчальних закладах. Загальна сума угоди – 85 тис. 50 грн, причому платити по 8 тис. 505 грн планують лише упродовж 10-ти місяців. Вочевидь, липень і серпень у громаді розцінили як період літніх канікул.

Кошти міжбюджетного трансферту, як і у випадку угоди із Байковецькою ОТГ,  спрямують головному розпоряднику коштів на фінансування тернопільських дитячих садочків за надані освітні послуги. За невиконання або неналежне виконання умов, визначених Договором, сторони нестимуть відповідальність.

До речі, Договір вступить у силу із дня його підписання обома сторонами і діятиме до 31 грудня 2019 року. У цей документ, за письмовою згодою обох сторін, можна буде внести зміни щодо збільшення чи зменшення суми, наприклад. Втім, коли ухвалять це рішення, поки що не відомо, адже розпорядження про скликання сесії ще немає (читайте також ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео