В Тернополі презентували тренувальну базу КОРДу

_MVS4040

Професійність і гідність - основні критерії поліцейських Корпусу Оперативно-Раптової Дії. КОРД в Україні був створений ще у 2015 році, на Тернопільщині він запрацював півроку тому.  

- Затримання особливо небезпечних озброєних злочинців і організованих кримінальних груп, проведення спецоперацій по звільненню заручників, підтримка інших підрозділів поліції, а в разі необхідності й участь в антитерористичній операції - основні завдання кордівців, - каже командир спецпідрозділу КОРД Дмитро Болтян. 

До КОРДу потрапили лише найкращі. Хлопці, пройшовши жорсткий відбір серед сотні кандидатів та двомісячний курс підготовки, готові до виконання своїх обов’язків на теренах Тернопільської області. За плечима спецпризначенців і п’ятиденний курс «виживання» у лісі. Саме після цього етапу кращі з кращих отримали сертифікати, пише «Досьє 102».

_MVS4074
_MVS4074

Для виконання поставлених завдань бійцям необхідні бронежилети, зброя та інше обладнання. Захисне спецспорядження допоміг придбати кордівцям Олег Крижовачук - Герой України, директор аграрного товариства Підволочиського району.

- База повністю обладнана, є чергова частина, є клас для навчання, для взводів. База вже готова. Керівник агропідприємства закупив для нас бронежилети, щоб ми могли виконувати свою роботу під час проведень спецоперацій. За що ми йому дякуємо.

_MVS4131
_MVS4131

_MVS4103
_MVS4103

 

Командир КОРДу Дмитро Болтян каже, що серед його підлеглих практично кожен пройшов зону проведення антитерористичної операції. Тому під час трьох етапів випробувань бійці закріплювали набутий досвід та вивчали нові системи затримання злочинців.

Головний кордівець переконаний, його хлопці довели, що здатні захистити народ України. Після проходження усіх етапів поліцейські-спецпризначенці не припиняють тренування, а постійно вдосконалюють набуті навички.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео