Оксана Бучко

Cільський голова на Тернопільщині підробляв документи на землі

images

Сільського голову на Тернопільщині підозрюють у підробці документів та заволодінні чужим майном – майже гектаром землі. Так він зловживав своєю посадою. Службовець підписав витяги з рішення сільської ради, які містили неправдиві відомості, завірив їх гербовою печаткою та видав собі.

Про підозру повідомив прокурор Тернопільської області , повідомляє прес-служба відомства.

Як виявили, голова перебував на посаді у 2017 році. Тоді він власноруч виготовив підроблений витяг з рішення сесії від 2000 року про передачу собі та дружині земельних  ділянок із земель запасу та резервного фонду у власність  для ведення особистого підсобного господарства площею по 0,45 га. Відтак на підставі підроблених документів районний виробничий відділ філії Державного підприємства «Центр державного земельного кадастру» виготовив технічну документацію щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), яку сільський голова скерував  відповідним органам Держгеокадастру.

Земельним ділянкам  загальною площею 0,9 га були присвоєні відповідні кадастрові номери, отож посадовець та його дружина  незаконно набули  права власності на вказані земельні ділянки.  Їхня загальна нормативно-грошова оцінка 30 741 грн.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео