Віра Олександрович

Час летить: у Тернополі вже зареєстрували 1 377 авто на «євробляхах»

Бляхи

Кількість розмитнених на Тернопільській митниці ДФС автомобілів уже сягнула понад 2,6 тисяч штук. Левова частка – машини на «євробляхах».

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, зміни сталися з початку дії Законів №2611-VIII та №2612-VIII, що запровадили новий порядок митного оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації. Відтоді на Тернопільській митниці ДФС загалом оформили 2625 транспортних засобів («Терен» про це також писав ТУТ і ТУТ – прим.).

Серед них 1377 автомобілів, ввезених на митну територію України у період із 1 січня 2015 до 25 листопада 2018-го, тобто так званих «євроблях», кажуть на митниці. До бюджету надійшло 162,2 млн грн.  

На Тернопільській митниці ДФС нагадали громадянам: через 29 днів, тобто уже 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів на іноземній реєстрації.

Після завершення цього періоду власники таких авто будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою, як це передбачили чинним законодавством, наголошують у податковій. – Окрім того, 24 травня 2019 року закінчиться період, після якого при перевищенні строку транзиту або тимчасового ввезення транспортного засобу на іноземній реєстрації більш як на 30 діб власнику такого авто загрожує штраф у 170 тис. грн або конфіскація машини за рішенням суду. 

Тож громадянам, які мають транспортні засоби на іноземній реєстрації, на митниці не радять зволікати, поки можна скористатися пільгами.

До речі, легалізувати свій транспортний засіб у Тернополі можна у двох місцях: відділ митного оформлення №1 митного посту «Тернопіль-центральний», розташований за адресою вул. Текстильна, 28 а, або ж відділ митного оформлення №2 митного посту «Тернопіль-центральний» вул. Текстильна, 38.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео