Дарія Шевченко

Що буде на місці недобудованої обласної бібліотеки? (Фото)

50811254_3062333593792165_4011172276740292608_n

Відомий тернополянин у Фейсбук написав роздуми про місцеву недобудовану обласну бібліотеку, а точніше про її ймовірну подальшу долю.

- Зараз часто цитують відомий вислів Вінстона Черчілля, який відмовився від пропозиції скоротити витрати на культуру заради оборони зі словами: «А за що ж ми тоді воюємо?..» А я, коли це чую, то щоразу думаю про нашу недобудовану обласну бібліотеку. Зараз вона нагадує приречену на смерть, і її сірий зашурганий фасад понуро відбивається у сяючому склі сусідніх новобудов. Єдине питання, скільки ще буде тривати згасання, чи, може, його пришвидшить публічна страта? Подейкують, що декому у високих кабінетаах це вже відомо, тобто рішення про те, щоб її прикінчити, вже затвердили, єдине, виконавці та організатори ще трохи бояться людського осуду. Втім, мені здається, їхні страхи перебільшені, - написав у пості Олександр Вільчинський.

Автор допису запевнив, що навіть у сучасний час, де практично все замінили гаджети, є місце для бібліотеки, адже це, за його словами, потужний інтегруючий центр національного науково-інформаційного та культурного простору.

Сподіваємось, що бібліотека все-таки буде реставрована і ми робитимемо ще не один крок до збагачення кругозору сучасників.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео