Орест Сарматський

Турецька агрофірма вивела новий сорт кавунів розміром з оливку (Агро-новини)

2701 (Copy)

На 26-ій міжнародній виставці продуктів харчування й напоїв FoodProduct в Анталії турецька агрофірма Erst Tar представила новий сорт кавунів розміром з оливку. Про це повідомляє kurkul.com.

Керівник компанії Мустафа Ерюст розповів, що крихітний кавун був виведений у якості закуски.

- Коли ви їсте його, шкірка має смак кавуна, а внутрішня частина — як огірок, — описав смакові якості нового сорту Мустафа Ерюст.

Міні-кавуни вже продаються в турецьких продуктових крамницях у невеликих пакунках і коштують щонайменше $1,4. Окрім міні-кавунів, турецька агрофірма вирощує також міні-огірки, баклажани, кабачки, цвітну капусту й моркву.

Негода провокує підвищення цін на картоплю

Вартість картоплі в Україні у 2019 році в середньому на 53% вище, ніж за аналогічний період 2018 року. Негода і снігопади провокують зростання цін, і з початку поточного року овоч значно здорожчав, пише agroconf.org.

Зокрема, сьогодні українські виробники вже відвантажують картопля високої якості по 5-7 грн/кг ($ 0,18-0,25/кг), в залежності від регіону та інших умов угоди. Таким чином, тільки з початку січня картопля в Україні подорожчав в середньому на 20%.

2702 (Copy)
2702 (Copy)

Перш за все підвищувальний ціновий тренд гравці ринку пов’язують з негодою і снігопадами, через які в ряді регіонів країни виникли проблеми з логістикою.

Таким чином, основними покупцями картоплі на даний момент виступають дрібні місцеві оптові компанії та роздрібні мережі, поставки яких не мають на увазі транспортування на далекі відстані. Більш того, пропозиція картоплі високої якості вже порядком обмежена, тому цінове зростання підтримується і вельми активним попитом на подібну продукцію.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео