Тернопільщина втратила лідерство у ключовій реформі

Донедавна Тернопільська область була лідером серед створення об’єднаних територіальних громад, проте темпи децентралізації в області впали.

Тернопільщина втратила лідерство серед областей. 24 січня у Києві під час прес-конференції Віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко розповів, що Житомирська область зараз у лідерах децентралізації. Саме у цій області немає жодного району, в якому не було б створено об’єднаної громади, повідомляє www.1.zt.ua.

- Дуже важливо, що у нас є лідери, які сьогодні крокують досить швидкими темпами. Це Житомирська, Хмельницька, Тернопільська, Чернігівська області. Саме в Житомирській і Запорізькій областях немає жодного району, де немає ОТГ. І є дві області – Житомирська та Хмельницька, які покриті понад 60% території ОТГ. А це означає нові можливості та перспективи, – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, «Терен» писав, що у рамках робочої поїздки на Тернопільщину Геннадій Зубко розповів про позитивні наслідки децентралізації та лідерство серед областей.

- Ми бачимо, що децентралізація здійснює мрії. Дуже приємно, що Тернопільська область є лідером серед створення об’єднаних територіальних громад, - зазначав тоді Геннадій Зубко.

Фото «Терену» 

Вибір читачів за тиждень

Відео