Олег Снітовський

У середмісті Тернополя в одному будинку – усі пори року (фоторепортаж)

Напередодні в арт-галереї обласної організації Національної спілки художників України відкрилася виставка образотворчого мистецтва відомого художника з Тернополя Михайла Дирбавки з нагоди його 75-річчя. Персональна виставка художника Михайла Дирбавки з Тернополя увібрала кольори природи і людські характери.

Відриваючи експозицію, голова обласного осередку спілки художників Ігор Дорош наголосив на непересічності творчої особи Михайла Дирбавки, полотна якого зберігаються і в музеях України, і в приватних колекціях шанувальників його творчості.

10 (Copy)
10 (Copy)

Привітали митця народний художник України Богдан Ткачик, заслужений художник України Євген Удін, колеги, рідні та близькі.

08 (Copy)
08 (Copy)

11 (Copy)
11 (Copy)

Вітаючи ювіляри із його днем народження та відкриттям виставки, заслужений художник України Микола Шевчук, наголосив, що творчість пана Михайла – приклад для молодшого покоління, зразок  працелюбства та шаленої мистецької праці.

05 (Copy)
05 (Copy)

А ось заслужений працівник культури України, директор обласного художнього музею Ігор Дуда відзначив постійне зростання майстерності митця.

– Роботи Михайла Дирбавки я бачив вже десятки років, але що характерно, з віком він малює все краще. Тут, на виставці ви бачите і пейзажі, і портрети. Це говорить про те, що з віком він стає більш виразнішим як митець, вміє мистецькими засобами виразити ідею, яку закладає у свої роботи темою, кольорами. Михайло родом із Прикарпаття і ті всі живописні традиції він переніс через свої твори сюди, на Тернопільщину, оту кольористику, бачення простору, краси нашої природи. І, напевно, оця культура живопису йде від його особистої культури. Бо він має оту галицьку духовну культуру, яка і відбивається на його творчості. І це дуже добре, – додав Ігор Дуда.

09 (Copy)
09 (Copy)

07 (Copy)
07 (Copy)

06 (Copy)
06 (Copy)

04 (Copy)
04 (Copy)

02 (Copy)
02 (Copy)

03 (Copy)
03 (Copy)

01 (Copy)
01 (Copy)

Довідково. Михайло Дирбавка – художник прикладного та декоративного мистецтва, спеціалізується на художній різьбі по дереву, монументальному і станковому живописі, графіці. Член Національної спілки художників України. Створив цикл декоративних робіт в оформленні інтер’єрів громадських приміщень, розписує храми. Учасник обласних та всеукраїнських виставок.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео