Оксана Бучко

В громаді на Тернопільщині очікують відкликання селищного голови

1338580273

Засідання сесії селищної ради, що запланували на 30 січня, очікують в Коропецькій ОТГ на Тернопільщині. Жителі громади очікують відкликання селищного голови з посади. Адже корупційні дії посадовця перевіряють у поліції.

Кримінальну справу по фальсифікації рішення і виплату очільнику Коропецької ОТГ Володимиру Мельнику матеріальної допомоги згідно з підробленими документами відкрили у поліції 25 січня. Щодо старих судимостей пана Мельника за 2015-2016 роки і обрання на посаду всупереч забороні за вироком суду поліція проводять додаткову перевірку, а також готують депутатські звернення в обласну і генеральну прокуратуру, скаргу до слідчого судді, йдеться у групі «Коропець-інфо».

Жителі ОТГ ставлять у приклад інші села – Котиківка, Новоукраїнка, де панують порядок і процвітання. Вихід для себе бачать у зміні голови громади. Активісти попереджають жителів про можливі маніпуляції та закликають подбати про безпеку.

– Найближчим часом у Коропці зріє розв’язка всіх процесів, пов’язаних з відкликанням мера, – пише Дмитро Данчук у групі. – Всім потрібно активізуватись і мобілізуватись у напрямку досягнення справедливого рішення. Звичайно буде шалений тиск і він вже є – на депутатів, на активістів, на свідомих громадян. Будуть кулуарні домовленості, обіцянки та переманювання. Бо є що втрачати. У разі прийняття позитивного рішення це може спричинити «ефект доміно». Треба ці дні бути надзвичайно пильними, не піддаватись провокаціям та тиску. Особливу увагу приділити власній безпеці, бо різного роду представники, котрим все одно, здатні на все. Здатні на все і ті, кому є що втрачати. Безпека понад усе. Справу потрібно довести до логічного та справедливого рішення, навести лад у своїй хаті – Коропці.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео