У Байковецькій громаді міркуватимуть, як забезпечити дітей якісною освітою

KLFY21HrRJU

Сьогодні, 29 січня, о 14:00 в залі засідань Байковецької сільської ради (с. Байківці, вул. Січових Стрільців, 43) відбудеться публічна консультація із зацікавленими сторонами щодо оптимізації та модернізації освітньої мережі Байковецької ОТГ.

В школах Байковецької ОТГ навчається менше дітей, ніж розраховано місць: у селі Байківці зареєстровано близько 450 дітей шкільного віку, натомість в місцевій школі навчається лише 75 учнів. Також і школи громади не мають достатнього рівня матеріально-технічної бази, а молоді люди залишають ОТГ та шукають додаткові освітні можливості в Тернополі.

Громадська організація ГО «Центр UA» разом із представниками ради Байковецької територіальної громади, директорами шкіл, освітянами, батьками учні обговорять перспективи модернізації освітньої мережі громади.

Питання публічної консультації:

1. Як повернути в громаду дітей, які навчаються у Тернополі?

2. Якою має бути нова школа у Байківцях?

3. Як оптимізувати і модернізувати наявну освітню мережу?

За додатковою інформацією звертайтесь до Юлії Ковальчук — (067) 833 73 21.

Захід відбувається за фінансової підтримки Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку “U-LEAD з Європою”. Програма “U-LEAD з Європою” спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією

Фото з Мар'яна Сьомера

Вибір читачів за тиждень

Відео