Жителі Тернопільщини зможуть проголосувати і зі старим, і з новим паспортом

3

Жителі Тернопільщини, які виготовили паспорт нового зразка у вигляді ID-картки, також зможуть віддати свій голос на виборах 31 березня. Дійсними залишаються і паспорти-книжечки.

Усі громадяни країни, яким на день виборів виповнилося 18 років, зможуть проголосувати. На території України для цього потрібно мати при собі паспорт (ID-картка чи книжечка), якщо ви хочете відати свій голос, але знаходитеся за межами країни вам буде потрібний закордонний паспорт або дипломатичний (службовий) паспорт для виїзду за кордон, повідомляють у Державній міграційній службі.

Окрім того, в міграційній службі роз’яснили правила використання документів під час виборів:

- аби отримати виборчий бюлетень треба надати паспорт громадянина України – це може бути як книжечка, так ID-картка;

- якщо виникли розбіжності у виборчій адресі в паспорті та списку виборців (перейменування населеного пункту, вулиці, нумерація будинку чи відсутність відомостей про місце реєстрації особи) – це не є причиною не надавати виборчий бюлетень;

- відмова у видачі бюлетеня не допускається, якщо у паспорті-книжці відсутнє фото, яке вклеюють при досягнені 25-ти та 45-ти років або через відсутність відомостей щодо місця проживання;

До слова, отримати ID-картку замість паспорта-книжки можна отримати за бажанням.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео