Дарія Шевченко

Знахідки вражають: за 2018 рік було виявлено понад 1000 вибухонебезпечних предметів

33694-f

Зі слів начальника Управління ДСНС України в Тернопільській області Віктора Маслея, протягом 2018 року було виявлено та знищено 1018 вибухонебезпечних предметів. Вони були різного типу: артилерійські снаряди, мінометні міни, ручні гранати, авіаційні бомби, інженерні міни, тощо.

Загалом було обстежено 29 га території.

- У вересні 2018 року в лісосмузі поблизу села Вілія Шумського району під час пошуку металобрухту місцевими мешканцями було виявлено вибухонебезпечні предмети часів Другої Світової війни. Ця подія була класифікована як надзвичайна ситуація і її ліквідація триває досі. Адже у зв’язку із великими масштабами потребує деякого періоду для знешкодження вибухонебезпечного предмету. Так, у минулому році Управлінням на цьому ж місці було виявлено та знешкоджено понад 370 артилерійських снарядів. Ця територія має 4 га, на 2019 рік вона буде обстежуватись.

Поблизу селища Великі Бірки була подібна надзвичайна ситуація, ліквідація якої тривала майже три роки (з квітня 2015 – грудень 2018 рр.). Загалом поблизу селища обстежено 3 га землі та виявлено і знищено 319 вибухонебезпечних предметів, - розповів Віктор Маслей.

Також він додав, що про виняткове навантаження наших піротехніків свідчить той факт, що найбільше таких «щедрих» подарунків у вигляді застарілих боєприпасів припадає саме на нашу область.

Під час прес-конференції такої говорилося про ТАКЕ і про ТАКЕ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео