Орест Сарматський

Подальша фальсифікація меду знищить галузь (Агроновини)

0101 (Copy)

Український мед «страждає» від сильної фальсифікації, що може призвести до падіння медової галузі.

Таку заяву зробив керівник ТОВ «Український центр меду» Володимир Очколас під час засідання Спілки пасічників України.

Не обманюйте ні себе, ні людей. Ви програєте, а головне програє Україна. Якщо зараз вас всіх перевірять на фальсифікат, ви ще втратите як мінімум 40% експорту. Це знищить галузь, – заявив Володимир Очколас, звертаючись до учасників СПасУ.

Він закликав усіх пасічників України, а також експортерів українського меду зібратися на відверту розмову для врегулювання всіх актуальних проблемних питань в цій галузі.

Агроекспорт в ЄС встановив рекорд в 2018 році

0102 (Copy)
0102 (Copy)

Зовнішньоторговельний обіг товарами АПК між Україною та країнами ЄС за результатами 2018 року збільшився на 11,4% порівняно з 2017 роком та сягнув понад $9 млрд, з яких $6,3 млрд  припадає на український аграрний експорт.

Про це розповіла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева, говориться у повідомленні міністерства.

Український експорт продукції АПК до країн ЄС продовжує демонструвати щорічне зростання: в 2016 році він був трохи більше ніж $4 млрд, в 2017 році  – $5,8 млрд, а за результатами 2018 року він перевищує $6,3 млрд. Така динаміка чітко демонструє успішність Угоди про ЗВТ між Україною та ЄС в сфері АПК.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео