Яку користь тернополянам принесе катання на лижах?

1020x565

Аеробікою можна займатися і поза спортзалом. Ставши на лижі и зможете розвинути витривалість та оздоровити свій організм, зміцнивши м'язи.

Такий вид спорту, як катання на лижах відноситься до аеробних навантажень, що передбачають безупинний рівномірний рух впродовж досить тривалого часу. У тих, хто все ж вирішив спробувати, покращується робота серцево-судинної системи, органів дихання, опорно-рухового апарату, підвищується імунітет.

Лижні прогулянки повинні входити в обов’язкову програму людей, які прагнуть схуднути: ходьба на лижах дозволяє витратити до 500-600 кілокалорій за годину залежно від прикладених зусиль, а також зміцнити м'язи спини, стегон, живота, сідниць, ніг та рук. На думку лікарів, взимку достатньо влаштовувати годинні прогулянки на 3-5 км двічі або тричі на тиждень, щоб підтримувати себе в прекрасній формі. Заняття гірськолижним спортом теж принесуть вам багато користі і задоволення, але завжди слід пам’ятати, що цей вид спорту вимагає попередньої технічної підготовки з тренером чи інструктором, інакше ви ризикуєте отримати серйозну травму і всю зиму витратити на лікування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео