Тернополян закликають не піддаватися на провокації, адже відповідальність дуже сувора

1-74

Поліцейські закликають тернополян не піддаватися на провокації, адже за фальсифікації чи підкуп виборців на час виборів загрожуватиме сувора кримінальна чи адміністративна відповідальність.

31 березня 2019 року відбудуться чергові вибори Президента України. Поліцейські нагадають тернополянам, яка  саме відповідальність їх очікує за фальсифікацію чи підкуп виборців на час виборів.

- Кримінальна відповідальність сувора, і я надіюся ніхто не хоче сидіти в тюрмі за те, щоб проголосувати за когось, - розповів начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. - На кожній дільниці буде працівник поліції, який зможе миттєво відреагувати на це, а також в телефонному режимі дізнатися, чи особа є на території України.

Нагадаємо, що Законом України передбачена кримінальна відповідальність за фальсифікацію виборчих документів, документів референдуму чи фальсифікація підсумків голосування. Також надання неправдивих відомостей до органів Державного реєстру виборців чи фальсифікація відомостей Державного реєстру виборців.

Варто зазначити, що відповідальність передбачена і за статтею 160 Про порушення законодавства про референдум, яка передбачає позбавлення волі терміном від 2 до 7 років, або штрафом. До прикладу, громадський омбудсмен з захисту виборчих прав у Тернопільський області розповіла, що в Одеській області у цьому році винесли вирок за підкуп виборців у 2018 році.

- Людина брала участь в схемах підкупу виборців та за це їй винесли вирок – п’ять з половиною років позбавлення волі без відстрочки, - додає Ольга Мазаєва. - Тому я звертаюся до всіх можливих учасників схем розуміти, що просидіти в тюрмі невідомо за що не вартує.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео