Оксана Бучко

Як жителі Тернополя голосуватимуть без прописки?

вибори

Жителі Тернополя без прописки, які навчаються чи працюють у місті, зможуть проголосувати під час виборів президента. Для цього їм слід тимчасово змінити місце голосування.

Таким жителям слід звернутись до органу ведення Державного реєстру виборців із заявою про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати, інформує www.drv.gov.ua.  Ця заява подається особисто разом із документом, що засвідчує особу та підтверджує громадянство України, - паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України. Для військовослужбовців це посвідчення військовослужбовця або військовий квиток.

До заяви також слід додати документи (копії документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси - довідку з місця роботи, довідку з місця навчання, документ, який підтверджує право власності або оренди на житло, яке знаходиться за місцем, де виборець хоче проголосувати, проїзні документи, путівка в санаторій, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Подібну процедуру можуть зробити тернополяни, які в день виборів перебувають за кордоном. Вони звертаються із заявою про тимчасову зміну місця голосування до органу ведення Реєстру за своєю виборчою адресою або до органу ведення Реєстру в Міністерстві закордонних справ України.

Заяву  про тимчасову зміну місця голосування необхідно подати не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року, тобто до 25 березня 2019 року включно.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео