На Тернопільщині в УПЦ МП повідомили, що невідомі зірвали літургію та побили священика (фото, відео)

1

У неділю, 3 лютого, на Тернопільщині прихильники УПЦ МП повідомили, що невідомі молодики та поліція «зірвали Божественну літургію вірянам УПЦ» та побили священика.

 Як повідомив інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП, в с. Гніздичне на Тернопільщині чоловіки та поліція побили священика Свято-Преображенського храму.

3
3

- Особливо від рук чоловіків кремезної статури з червоно-чорними нашивками на рукавах та власне поліції постраждав настоятель релігійної громади Української Православної Церкви протоієрей Стефан Балан, - пишуть на сайті.

Також на сайті повідомляють, що прихильники ПЦУ знали раніше, що така провокація готується. Тому вчора, вони стали на сходах церкви та готові були не допустити захоплення храму.

2
2

- Поліція почала брати все у свої руки й пішла в наступ. Швидко приїхав спецпідрозділ поліції й почав нас бити. На відео все добре видно. Мене били, вірян штовхали. А потім прийшли якісь чоловіки у захисні формі з червоно-чорними нашивками і почали нас усіх розкидати. Мене схопили за голову, зламали палець. Після цього ми викликали швидку. Медичні працівники зафіксували побиття всього тіла – голова, груди, руки, - розповів голова релігійної громади, який найбільше постраждав у сутичці.

Додамо, що 13 січня активісти провели збори села, на яких певна частина проголосувала за перехід в новостворену ПЦУ. Проте, релігійна громада все ж вирішила лишитися в лоні УПЦ.

Фото та відео з сайту УПЦ

Вибір читачів за тиждень

Відео