Оксана Бучко

Кращі студенти аграрних вишів України отримуватимуть стипендію від компанії «Агропродсервіс» (відео)

Переможців конкурсу стипендіальної програми «Нове Зернятко» визначили у компанії «Агропродсервіс», що на Тернопільщині. Попередньо студенти провідних аграрних вишів Західної та Центральної України готували есе і відеоролик щодо вирішення конкретної проблематики пріоритетного напрямку сільського господарства.

Із найбільш обдарованими учасниками, які виграли стипендії, зустрілись представники компанії 5 лютого.

– Ми розуміємо, що в центрі усього виробництва стоїть людина –кваліфікований спеціаліст. Наше майбутнє – за молодими кадрами, який ми допомагаємо вливатись в аграрний сектор. Стипендіальну програму будемо проводити регулярно. Таким чином шукатимемо «нових зерняток», які зможуть розвивати економіку не лише нашого підприємства, а усієї України, – розповів генеральний директор компанії «Агропродсервіс», засновник стипендіальної програми «Нове Зернятко» Андрій Баран.

Переможці мали нагоду почерпнути досвід у провідних спеціалістів під час коротких індивідуальних бесід. Наприкінці зустрічі для студентів провели екскурсію на території компанії «Агропродсервіс» у Настасові.

– Така програма  дає стимул навчатись і здобувати більше навичок. Також ми розуміємо, чи зробили правильний вибір. Сьогодні я більше дізналась про компанію та зрозуміла шлях розвитку аграрного сектору, – поділилася студентка 3-го курсу Львівського національного аграрного університету (фінанси та банківська справа) Маряна Мисак.

У компанії «Агропродсервіс» обробляють 45 тис. га землі. Вона також займає 5-те місце серед найбільших виробників свинини в Україні.

Один із переможців стипендіальної програми Василь Мовчко працює у компанії протягом місяця. Каже, що для студентів головне не боятись практикувати отримані навички.

Це дуже хороша можливість не лише пробувати, експериментувати, а й розвиватись. А для молодої людини це найголовніше. Поєднувати навчання з роботою важко, але цікаво. Тут маю нагоду займатись організаційними питаннями, а також вивчати детальніше тваринництво, – ділиться студент 4-го курсу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології ім. Ґжицького Василь Мовчко.

Стипендії переможцям програми виплачуватимуть щомісячно у розмірі двох тисяч гривень. Студенти-переможці також проходитимуть практику у компанії «Агропродсервіс».

 Відео: Петро ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео