Орест Сарматський

Україні подорожчає картопля (Агроновини)

0601 (Copy)

У середньому ціни на продукти у 2019 році в Україні зростуть від 9% до 25%. Найбільше подорожчають овочі. Вартість борщового набору зросте на 20%, а картопля, можливо, навіть на 25%. 

Таку думку висловив директор української Асоціації постачальників торгових мереж Олексій Дорошенко, передає УНН.

Нагадаємо, до квітня продукти харчування подорожчають на 10-30%.

Вартість борщового набору зросте на 20 %. Найбільше подорожчають овочі. Ціна капусти , моркви, буряка і цибулі зросте на 20 %, а картопля можливо навіть на 25%, зазначив Олексій Дорошенко.

Польща вказала на експортну перевагу України

0602 (Copy)
0602 (Copy)

Польські птахівники мають непогані позиції на європейському ринку курятини з високим потенціалом поліпшення становища. Однак існують бар'єри, які перешкоджають Польщі потрапити до трійки світових лідерів з експорту продукту. Один із них Україна. Про це пише Food From Poland, передає УНН.

Поляки вказують, що Україна має істотну перевагу, адже курятина українського виробництва дешевша від польської.

До таких обмежень належить ціна нашої продукції, яка, попри свою конкурентоспроможність на європейському ринку, все ще залишається вищою у порівнянні з пропозицією Бразилії, США або України.

Окрім ціни, є ще кілька перешкод нестача інвестицій і потужностей. Зокрема з цих причин польська курятина не змогла покрити ринок Південно-Східної Азії.

Ще одна невикористана ніша ринок дрібних курячих тушок до 1 200 г, так званих курей-гриль. Високий попит на таку курятину спостерігається у багатьох країнах. Особливо у мусульманських, у регіоні Перської затоки. Польща могла б покрити цей попит, проте це вимагає інвестицій і низки змін у всьому ланцюжку виробництва продукту, пише видання.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео